Kroky CNC obrábění přesných dílů

- 2022-08-16-

JakoCNCvýrobce zpracování přesných dílů, pojďme mluvit o krocích CNC obrábění přesných dílů.

CNC machining services

(1) Fáze hrubování. Většina přídavků na obrábění je vyhloubena pro každou obráběnou plochu a standard pro obrábění je zpřesněn a hlavním hlediskem je co nejvíce zvýšit produktivitu.
(2) Fáze polotovaru. Vady, které se mohou objevit po hrubovacím obrábění pro přípravu na povrchovou úpravu, vyžadují určitou přesnost obrábění, zajišťují vhodný přídavek na dokončení a kompletní sekundární obrábění povrchu.
(3) Konečná fáze. V této fázi se používá vysoká řezná rychlost, malý posuv a hloubka řezu k odstranění přídavku na konečnou úpravu, který zůstal po předchozím procesu, takže povrch tlakového lití přesných hliníkových dílů může splňovat technické požadavky vzoru.
(4) Konečná fáze. Používá se hlavně pro snížení hodnoty drsnosti povrchu nebo zpevnění obrobeného povrchu, používá se hlavně pro obrábění povrchu s vysokou drsností povrchu (raâ¤0,32μm).
(5) Fáze ultra-přesného obrábění. Přesnost obrábění je 0,1-0,01μm a hodnota drsnosti povrchu ra¤0,001μm. Hlavními způsoby zpracování jsou přesné řezání, jemné zrcadlové broušení, přesné broušení, leštění atd.