Metoda výběru CNC řezného nástroje.

- 2023-02-17-


Protože otáčky vřetena a rozsahCNC strojnástroje jsou mnohem vyšší než běžné obráběcí stroje, výstupní výkon vřetena je také velmi velký, takže ve srovnání s předchozími metodami zpracování, včetně vysoké přesnosti, vysoké pevnosti, vysoké tuhosti, vysoké odolnosti, vysoké odolnosti, rozměrové stability, snadného nastavení a upravitCNC obráběnínástroje kladou vyšší požadavky. To vyžaduje správnou strukturu nástroje, standardizaci a zřetězení geometrických parametrů. CNC nástroj je jedním z předpokladů pro zlepšení efektivity zpracování, jeho volba závisí na tvaru opracovávaných částí objektu, stavu materiálu, tuhosti upínače, nástroji zvoleném obráběcím strojem.



Zvažte prosím následující:



1, podle řezného výkonu dílů a materiálů pro výběr nástroje.

Nástroje z indexovatelného tvrdokovu s lepší odolností proti opotřebení se doporučují pro rotaci nebo broušení dílů z vysokopevnostní oceli, slitiny titanu a nerezové oceli.



2. Vyberte nástroj podle fáze zpracování dílů.

To znamená, že ve fázi hrubování, zejména odstraněním dokončování pro snížení tuhosti, je účelem vybrat přesnější nástroje, v procesu polodokončování, zejména zajistit přesnost obrábění dílů a kvalitu produktu, ale aby byla zajištěna trvanlivost nástrojů s vyšším výkonem a vysokou přesností, ve fázi hrubování je přesnost nástroje nižší. Nástroje používané v dokončovacím stole jsou navíc velmi přesné.

Pokud je pro hrubování a dokončování vybrán stejný nástroj, bude většina břitů nástroje odstraněných z dokončování mírně opotřebená a opotřebená v důsledku opotřebení povlaku, proto se doporučuje vybrat nástroje odstraněné z dokončování během hrubování. Nepřetržité používání ovlivní konečnou úpravu. Kvalita obrábění, ale má malý vliv na hrubou povrchovou úpravu.



3, podle charakteristik oblasti zpracování pro výběr nástroje a geometrických parametrů.

Je-li struktura součásti přijatelná, musí nástroje s velkými průměry a malými poměry stran zvolit hranu ultrastředového frézovacího nástroje pro řezání tenkostěnných a ultratenkých kyvadlových dílů a musí mít dostatečný dostředivý úhel, aby se snížilo řezání. síla nástroje a řezné části. Pro obrábění dílů z měkkých materiálů, jako je hliník nebo měď, zvolte stopkovou frézu s mírně větším úhlem a ne více než 4 zuby.

precision-cnc-machining