Klasifikace nerezových výkovků.

- 2023-02-28-

Jak klasifikovatnerezové výkovky? kvůli rozmanitosti nerezové oceli je ve standardu GB/T 20878-2007 více než 140 druhů, v reálném životě asi 200 druhů.nerezové výkovkyse liší složením, výkonem a použitím a existuje mnoho klasifikačních metod. Podívejme se na příslušný úvod tohoto aspektu podrobně.
Společné kategorienerezové výkovkyzahrnout:

(1) Klasifikace podle chemických prvků:

nerezové výkovkylze v zásadě rozdělit na: chromové nerezové výkovky (reprezentované Crl3), chromniklnerezové výkovky(zastoupeno ocelí Crl8Ni8), chromnikl molybdenové nerezové výkovky, chromnikl mangannerezové výkovky, výkovky z nerezové oceli s vysokým obsahem dusíku a výkovky z nerezové oceli s vysokým obsahem molybdenu.

(2) Klasifikace podle organizace:

Mikrostrukturanerezové výkovkyúzce souvisí s jeho chemickým složením a stavem tepelného zpracování, podle výkovků z nerezové oceli zahřátých na vysokou teplotu nebo z vysokoteplotního ochlazení na pokojovou teplotu, kdy nedochází k žádné fázové změně, a pokojové teploty, kdy hlavní mikrostruktura, která má být klasifikována, jsou martenzitické nerezové výkovky, austenitické nerezové výkovky, feritické nerezové výkovky a austenitické feritové duplexní nerezové výkovky.

(3) Podle obsahu škodlivých nečistot:

Výkovky z nerezové oceli lze rozdělit na běžnou nerezovou ocel, nízkouhlíkovou nerezovou ocel, ultranízkouhlíkovou nerezovou ocel a vysoce čistou nerezovou ocel podle obsahu uhlíku a škodlivých nečistot v oceli.

(4) Klasifikace podle odolnosti proti korozi:

Nerezovou ocel lze rozdělit na korozivzdornounerezové výkovky, výkovky z nerezové oceli odolné proti důlkové korozi a výkovky z nerezové oceli odolné proti otěru.

(5) Klasifikace podle středního prostředí:

Podle použití média a prostředí lze nerezovou ocel rozdělit na nerezovou ocel odolnou kyselině dusičné, nerezovou ocel odolnou kyselině sírové, nerezovou ocel odolnou vůči močovině a nerezovou ocel odolnou vůči mořské vodě.

(6) Klasifikace podle uložení prvků:

Kvůli vzácným a vzácným některým prvkům země studovaly a vyrobily některé oceli podle hlavních prvků úspory, jako je nikl-niklová nerezová ocel, bezniklová nerezová ocel a chromová nerezová ocel, jako je Cr-Mn-N a Cr -Mn-Ni-N nerezová ocel, stejně jako křemík, hliník místo chromové oceli.

(7) Klasifikace podle charakteristických složek:

nerezové výkovkylze rozdělit na nerezovou ocel s vysokým obsahem křemíku, výkovky z nerezové oceli s vysokou fází a výkovky z nerezové oceli s vysokým obsahem dusíku.

(8) Klasifikace podle funkčních charakteristik:

Podle funkčních charakteristik lze nerezovou ocel rozdělit na výkovky z nerezové oceli s nízkou a ultranízkou teplotou, nemagnetické výkovky z nerezové oceli, vysoce pevné výkovky z nerezové oceli, superplastové výkovky z nerezové oceli, snadné řezánínerezové výkovkya tepelně odolné výkovky z nerezové oceli.

Stainless Steel Forging