Jak tepelně zpracovat nerezové výkovky?

- 2021-11-15-

Po kování,nerezové výkovkyjsou přímo tepelně zpracovány odpadním teplem, které úzce spojuje kování a tepelné zpracování, čímž se ušetří velké množství energie potřebné pro ohřev při běžném tepelném zpracování. Například výkovky z nerezové oceli jsou po kování přímo kaleny odpadním teplem. Toto kalení odpadního tepla z kování se také nazývá vysokoteplotní deformační tepelné zpracování, díky kterému mohou výkovky z nerezové oceli získat dobré komplexní mechanické vlastnosti.
Kalení odpadního tepla z kování se týká struktury kalenínerezové výkovkykterý se po kování přímo kalí v kalicím médiu, aby nahradil původní proces kalení při opětovném ohřevu. Žíhání odpadním teplem z kování se týká pomalého ochlazování výkovků z nerezové oceli po kování, které nahradí původní žíhání při opětovném ohřevu.

Normalizace odpadního tepla z kování se týká chlazení vzduchemnerezové výkovkypo kování nahradit původní dohřev a normalizaci. Izotermická normalizace zbytkového tepla po kování se týká výkovků z nerezové oceli, které jsou po kování rychle ochlazeny na izotermickou teplotu a poté udržovány v teple, namísto opětovného ohřevu izotermické normalizace.

Po kování jsou výkovky z nerezové oceli přímo odeslány do pece pro tepelné zpracování s jednotnou teplotou a stále se provádí konvenční proces tepelného zpracování kování z nerezové oceli. Poté, co jsou výkovky z nerezové oceli stejnoměrné, teplotanerezové výkovkyběhem kalení je normalizace a izotermická normalizace stejná. Tato metoda se nazývá Tepelné vyrovnání odpadního tepla. U výkovků z nerezové oceli složitých tvarů, zejména velkých změn průřezu, lze pomocí tohoto procesu zajistit stabilní kvalitu tepelného zpracování výkovků z nerezové oceli.
Kalení odpadního tepla z kování, rovnoměrné kalení odpadního tepla z kování, normalizace odpadního tepla z kování a izotermická normalizace odpadního tepla z kování, velikost zrna výkovků z nerezové oceli je větší než u konvenčních procesů tepelného zpracování. Za účelem zjemnění zrn mohou být výkovky z nerezové oceli ochlazeny na 600 ℃ ~ 650 ℃ a poté jsou výkovky z nerezové oceli ohřívány na teplotu potřebnou pro kalení (normalizaci) pro kalení (normalizaci), takže zrna lze zjemnit a snížit spotřebu energie na ohřevnerezové výkovkyod pokojové teploty do 600°C~650°C se obecně používá pro výkovky z nerezové oceli s vysokými požadavky na velikost zrna.

Na základě spolehlivé kvality surovin je jedním z úkolů zpracování výkovků získat požadovaný tvar, velikost a povrchový stav výkovků z nerezové oceli, aby vyhovovaly požadavkům na podmínky zpracování a použití dílů, a splňují požadavky výkresů součástí.